{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Iako nema ruku i nogu Gabriela ništa ne može spriječiti da pleše i uživa u životu

Klix.ba
9.2.2019. u 07:31
58
4
Iako nema ruku i nogu Gabriela ništa ne može spriječiti da pleše i uživa u životu
58
 
Gabriel Adams rođen je u Brazilu s Hanhartovim sindromom, poremećajem koji uzrokuje malformacije ruku i nogu ili njihov nedostatak. Budući da se njegova biološka majka nije mogla brinuti o njemu ostavila ga je, a malog Gabriela usvojio je bračni par iz SAD-a Ron Adams iz SAD-a.
Dvadesetogodišnji mladić smatra da je na ovaj svijet došao takav kakav jeste s nekim razlogom i pokušava živjeti život najbolje što može, a ono što obožava je ples. Kako kaže, kada je na bini osjeća slobodu i sreću kakvu nikada prije nije osjećao.

U sedmom razredu osnovne škole Adams je otkrio svoju strast prema plesu kada je uradio koreografiju "Unfrined You" Greysona Chancea. Nakon što je dobio ovacije za svoju idvebu nikada od tada nije htio stati.

Foto: Instagaram
Foto: Instagaram


Njegovi roditelji koji su ga usvojili, Janelle i Ron Adams, rekli su da su se plašili hoće li mu biti dovoljno dobri roditelji.

"Imali smo svoje strahove ali nisam mogla da prestanem da mislim o tom malom slatkom dječaku koji nema ni noge, ni ruke ni svoju porodicu", kazala je Janelle koja je prije nego li je usvojila imala trinaestero vlastite djece.

Gabriel je kazao da je neizmjerno zahvalan svojim roditeljima koji su ga uvijek tretirali kao normalnu osobu i što nikada nisu obraćali pažna njegov invaliditet.

Foto: Instagaram
Foto: Instagaram


"Kada mi neko kaže da nešto neću moći, baš onda se potrudim da to još bolje uradim. Neizmjerno sam zahvalan što imam porodicu koja me podržava. Kada sam bio mali, pitao sam se zašto ne urade nešto umjesto mene jer ja nemam ruke i noge, govorili su mi: 'Ne, ti to možeš sam' i sada sam im zahvalan na tome", rekao je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: