Originalni radovi
17

I Banksy radi od kuće: Pogledajte zanimljive ilustracije štakora u njegovom WC-u

E. Sk.
Foto: Banksy
Foto: Banksy
Izolacija uzrokovana pandemijom koronavirusa, zbog koje svi većinu svog vremena provode kod kuće, natjerala je ljude da se prilagode novom načinu života. To ponekad znači da svoj posao, koji inače obavljaju vani, "unesu" u svoj dom.

Isto je uradio i poznati ulični umjetnik Evan Banksy koji se pridružio onima koji su se morali prilagoditi novonastaloj situaciji.

"Moja supruga mrzi kad radim od kuće", objavio je Banksy na Instagramu, uz nekoliko slika na kojima prikazuje ilustrirane štakore koji lutaju u njegovom kupatilu.

Foto: Banksy
Foto: Banksy

Na njegovim radovima mogu se vidjeti štakori koji vise s prekidača za svjetlo, s držača za peškire i utiskuju u cijev kaladont za zube, te štakori koji uriniraju u WC šolju i slično.

Foto: Banksy
Foto: Banksy

Ovo je prvo djelo koje je anonimni umjetnik objavio nakon murala za Valentinovo koji se početkom ove godine pojavio u Bristolu, na jugozapadu Engleske. Na muralu je bila prikazana djevojčica kako baca praćku cvijeća na zid, evocirajući sliku kupida, piše CNN.

Foto: Banksy
Foto: Banksy

Banksyjev identitet ostaje tajna, ali u oktobru prošle godine umjetnikov bivši agent i fotograf Steve Lazarides objavio je slike za koje se pretpostavlja da ga prikazuju na poslu, a da pritom nikad nije otkrio njegovo lice.