{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Hrvatski Tarzan uhapšen zbog držanja tigrova

F
FENA
1.3.2012. u 15:58
0
9
Hrvatski Tarzan uhapšen zbog držanja tigrova
0
Hrvatski Tarzan uhapšen zbog držanja tigrova
Amerikanac hrvatskog porijekla koji je glumio naslovnu ulogu u nekoliko filmova o Tarzanu, uhapšen je na Floridi pošto su dužnosnici agencije za zaštitu divljih životinja zaplijenili dva tigra i leoparda iz njegovog doma, javljaju u četvrtak američki mediji.
Dužnosnici agencije rekli su da Steve Šipek (70), Hrvat koji je 1959. emigrirao u Kanadu, nije imao dozvolu za držanje egzotičnih životinja na svom imanju u Loxahatcheeju na Floridi.

Šipek tvrdi da ga dužnosnici agencije tretiraju "kao kriminalca", premda je platio sva potrebna osiguranja. "Imam životinju kojoj treba njega. Treba joj lijek dva puta dnevno, a sad su mi je uzeli. Ko će se sada brinuti za nju?", upitao se Šipek, prenose mediji.

Vlasti tvrde da je Šipek u više navrata prekršio zakon - njegovi prekršaji uključuju neodgovarajuće hranjenje životinja i držanje životinja u neprikladnom prostoru.
Životinje su prebačene u azil za životinje u središnjoj Floridi.

Šipek je početkom sedamdesetih pod umjetničkim imenom Steve Hawkes glumio Tarzana u nekoliko filmova snimljenih u talijansko-španskoj koprodukciji, a sam je režirao i glumio u filmovima poput Blood Freak, te Stevie, Samson i Dalila.

Poznat je kao ljubitelj divljih životinja, a pažnju javnosti privukao je 2004. kad je jedan od njegovih tigrova pobjegao s imanja te je ustrijeljen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: