|

Hrvanje deva velika atrakcija u turskom Bodrumu

Hrvanje deva velika atrakcija u turskom Bodrumu
10
A
Anadolija
5.1.2014. u 16:44
17
komentara
10

dijeljenja
1/5 Foto: Anadolija
2/5 Foto: Anadolija
3/5 Foto: Anadolija
4/5 Foto: Anadolija
5/5 Foto: Anadolija
Više stotina ljudi danas je uživalo gledajući neobične borbe ili ''hrvanje'' deva u Bodrumu na jugoistoku Turske, koje najviše podsjeća na teferiče i borbe bikova na Balkanu.
Grad Bodrum je jedan od najpoznatijih turskih turističkih centara na obalama Sredozemnog mora i o njemu se mnogo zna. Međutim, manje je poznato da se u ovom gradu održavaju i tradicionalne borbe deva na narodnim skupovima.

Ovo veselo narodno veselje organiziralo je udruženje vlasnika deva, a u današnjim borbama posjetioci su mogli vidjeti više od 100 deva kako se ''hrvačkim zahvatima'' bore u prašnjavoj areni.

Borba deva protekla je uz česte aplauze i zanimljive vještine deva ''hrvača'', a sve praćeno podrškom ''oficijelnog spikera''.

Pored borbi deva, kao centralnog događaja, posjetioci ovog događaja su uživali u porodičnom pikniku i zabavi, a naravno, nije manjkalo ni narodne igre i muzike, pa su se neki i ''uhvatili u kolo''.

Glavni organizator ovog događaja Ali Akgul je izjavio da je veoma zadovoljan organizacijom i vremenskim uvjetima, koji su rezultirali dobrom zabavom.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...