Zanimljivosti
0

Hrabra babica na dječijem labudu prešla poplavljenu rijeku kako bi došla do bolnice i porodila trudnicu

Klix.ba
Cathy Allen Rude dokaz je kako ljubav i posvećenost prema poslu ne poznaje granice. Jedna trudnica iz Houstona dobila je trudove u vrijeme velikih poplava koje su se desile ove sedmice. Babicu Rude dijelile su velike količine vode od njene klinike, a niti jedno prevozno sredstvo nije funkcionisalo.

No, Rude je bila odlučna stići na vrijeme. Kada je stajala na prozoru, ugledala je igračku labuda na napuhivanje i zamolila komšiju da ga iskoristi da prijeđe rijeku kako bi porodila jednu ženu.Komšije su joj pomogle i spakovale je, a na kraju poplavljene ulice čekao je kamionet koji je odvukao na kliniku.

Misija je uspješno obavljena i na svijet je donijela prekrasnog dječaka od 4,42 kilograma.

Inače, ova predivna priča ima jako emotivnu pozadinu. Nakon što se udala, Rudi je dijagnosticirana endometrioza. Imala je 19 godina i rečeno joj je da vjerovatno nikada neće imati djecu. Bračni par je pokušavao dobiti djecu šest godina, no bez uspjeha. Tada je odlučila da postane babica i pomogne drugim ženama u porođaju. Kada je bila pred kraj ispita, saznala je da je trudna.

"Ubrzo sam ostala trudna i rodila djevojčicu. Nakon toga dobila sam još tri sina i dvije kćerke. Posljednju sam rodila kući uz pomoć najstarijeg djeteta", kazala je Rude.

Između porođaja završila je školu za babice i otvorila svoju kliniku Katy Birth Centar. Veliki broj žena porodio se upravo kod nje i nikada nije iznevjerila niti jednu. Tako je bilo i ovaj put. Uprkos poplavama i nemogućem, babica je stigla na vrijeme. Na klinici će ostati dok se poplava ne povuče jer se ne može vratiti kući.