Prodaje se širom svijeta
74

Hot Wheels kreirao verziju Nevere, Mate Rimac oduševljen: Ostvarenje sna za nekog poput mene

L. R.
Hot Wheels - Rimac Nevera (Foto: Njuškalo.hr)
Hot Wheels - Rimac Nevera (Foto: Njuškalo.hr)
Svjetska kompanija igračaka Mattel nedavno je napravila minijaturnu verziju auta Rimac Nevera.

Novi model Hot Wheelsa u 64 puta manjoj veličini dostupan je u službenoj boji vozila takozvanoj Riviera Blue. Auto koje je djelo Adriana Mudrija i njegovog tima, smanjio je 3D dizajner Manson Cheung, koji za Mattel radi od 2000. godine.

Kako navode na zvaničnoj web stranici kompanije Rimac Automobili, Cheung je uhvatio jedinstven profil Nevere, kao i motiv nadahnut kravatom ugrađenom u njegove bočne strane.

“Stvaranje i izgradnja Nevere bilo je ostvarenje sna za nekog poput mene koji je bio opsjednut automobilima od kad sam bio dijete. Znam da postoje hiljade mladih ljudi koji baš kao i ja trenutno pronalaze inspiraciju u svijetu Hot Wheelsa i privilegija je znati da će neki od njih biti inspirirani onim što smo izgradili", izjavio je Mate Rimac.

"Iako će ikada postojati samo 150 primjeraka Nevere, mnoge hiljade drugih minijaturnih verzija sada će pronaći svoj put u domove fanova Rimca širom svijeta zahvaljujući ovoj suradnji s Mattelom i Hot Wheelsom", istako je Rimac.

Brend Hot Wheels kreiran je još 1968. godine i od tada je vrlo popularan među kolekcionarima širom svijeta. Njihovi automobili su jedne od najprodavanijih igračaka u svijetu, gdje se oko 16 primjeraka proda svake sekunde. Primjerak Rimac Nevere sada je moguće naći na prodajnim mjestima širom svijeta, a ograničen broj moguće je kupiti i putem online shopova.