{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Homer Simpson vas savjetuje kako uspjeti u poslu

13.6.2012. u 11:30
29
4
Homer Simpson vas savjetuje kako uspjeti u poslu
29
Homer Simpson vas savjetuje kako uspjeti u poslu
Jedan od najpopularnijih animiranih junaka Homer Simpson možda ne izgleda kao finansijski stručnjak, ali su njegove "mudre riječi" uvrštene u kolekciju poslovnih savjeta.
Homer se pridružio drugim izmišljenim likovima, kao što su Don Draper, Sergeant Bilko i Gordon Gekko, čiji su savjeti uvršteni u knjigu poslovnih citata, koju je sastavio magazin The Economist.

"Ako ne volite svoj posao, nemojte štrajkovati. Jednostavno ga radite svaki dan, ali sa pola snage", jedan je od Homerovih savjeta.

Homer također preporučuje koje tri rečenice vas trebaju voditi kroz život: "Laži za mene", "Dobra ideja, šefe" i "Bilo je tako kad sam došao ovdje".

U knjigu je uvršten citat Dona Drapera, lika kojeg je utjelovio Jon Hamm u seriji "Momci s Madisona", a koji kaže: "Ako vam se ne sviđa šta se govori, promijenite tok razgovora".

Lik Michaela Douglasa u "Wall Streetu" Gordon Gekko također ima mjesto u knjizi zahvaljujući citatu: "Pohlepa, u nedostatku boljeg svijeta, je dobra".

John Gotti, kum mafijaške porodice Gambino, najpoznatiji je po svojoj izjavi: "Ako misliš da je tvoj šef glup, sjeti se da uopće ne bi imao posao da je kojim slučajem pametniji".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: