{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Holanđani se pripremaju za apokalipsu

S
25.6.2008. u 12:00
0
23
Holanđani se pripremaju za apokalipsu
0
Holanđani se pripremaju za apokalipsu
Foto: Telegraph
Hiljade Holanđana kupuju čamce i grade bunkere kako bi dočekali apokalipsu, koju je predvidjelo pleme Maja iz Južne Amerike.
Dvadeset i prvog decembra 2012. kalendarom plemena Maja obilježava se kraj ere duge 5.000 godina.

Suprotno racionalnosti i opuštenosti po kojoj su u svijetu poznati, hiljade Holanđana uvjereno je da se ovaj datum podudara sa svjetskom katastrofom, prenose novine Volkskrant.

Petra Faile i njen suprug su kupili splav i preostalu opremu za preživljavanje u pripremama za Armagedon.

“U narednih četiri godine, sve će biti gotovo”, rekla je Faile.

Dodala je: “Možda i nije tako loše što će Nizozemska biti uništena. Svakako mi se ovdje više ne sviđa”.

Faile je izrazila zabrinutost prisustvom imigranata u Nizozmeskoj, zemlji koja pod njihovom navalom sve više tone, a koju, inače, štite brane.

“Uporno puštaje strance unutra. I tada moramo da gradimo više kuća, od kojih je Nizozemska sve teža i teža. Zemlja će još više potonuti i poplave će biti još gore”, izjavila je zabrinuta Petra Faile.

Drevna civilizacija Maja, koju je proslavilo pismo, matematika i astronomija, cvjetala je šest stoljeća. Njihov kalendar se ne koristi od vremena španske invazije. Njime je pokriveno 5.126 godina, a povratak na početno računanje vremena pada 21. decembra 2012. godine.

Popularne knjige kao što su “Apocalypse 2012: A Scientific Investigation Into Civilization`s End” ili “2012: The Return of Quetzalcoatl”, proizvele su čitav jedan globalni pokret.

Kako sat otkucava i ovaj znakoviti datum se približava, kalendar Maja proizvodi značenje za ljude koji vjeruju da čovječanstvo stvara ekološke katastrofe i da se mora učiti od drevne mudrosti, prenosi Telegraph.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: