{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hitler kakvog nikad niste vidjeli

S
Sarajevo-x.com
24.4.2008. u 09:07
0
0
Hitler kakvog nikad niste vidjeli
0
Hitler kakvog nikad niste vidjeli
Nacistički lider bio je inspiracija za kreiranje nove igračke - lutke s njegovim likom i odjećom koja se prodaje u Ukrajini.
Supermarketi u Kievu na policama drže ovu 40 centimetara visoku figuru, ali i njenu uniformu - vojničke čizme, šljem, pojas i kožnu jaknu sa svastikom na njenom džepu.

Glava lutke je urađena po ugledu na Hitlerov karakteristični izraz lica, zajedno sa brkovima.

Lutka se u Ukrajini prodaje u trenutno vrlo osjetljivom političkom periodu i kritičari, prenosi Daily Mail, vjeruju da će ovaj potez negativno uticati na omladinu koja je ipak premlada da bi se sjećala šta su sve nacisti napravili u toj i drugim zemljama.Oko tri miliona ljudi izgubilo je živote u toku nacističke okupacije Ukrajine, od čega je bilo 1,5 milion Jevreja.

Prodavačica u jednoj radnji komentarisala je lutku: "Izgleda kao Barbie. Djeca je mogu presvlačiti, stavljati joj medalje, okretati glavu i mijenjati izraze lica. Ima i okrugle naočale, u stilu Johna Lennona."

Ako prodaja bude išla dobro, počet će se proizvoditi i drugi elementi Trećeg Reicha, kao što su Hitlerova kancelarija, koncentracioni logori sa bodljikavom žicom, barake i gasne komore sa krematorijima.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: