Sve progutala
232

Hirurzi u stomaku 26-godišnje Indijke pronašli nakit u vrijednosti 123.000 KM

Dž. L.
Foto: Goal Post Media/SWNS
Foto: Goal Post Media/SWNS
Ljekari u indijskoj državi West Bengal ostali su zaprepašteni kada su iz stomaka 26-godišnjakinje izvadili nakit i kovanice u vrijednosti od 53.000 funti ili blizu 123.000 KM koje je progutala.

Runi Khatun javila se u bolnicu sredinom jula kada je počela povraćati svaki obrok. Ljekari su je uputili na hitnu operaciju kada su vidjeli šta se sve krije u njenom stomaku.

Tokom operacije iz utrobe Indijke izvađeno je 69 zlatnih lanaca, 80 naušnica, 46 novčića, osam medaljona, 11 nosnih naušnica, četiri ključa, pet narukvica za nogu i jedan ručni sat.

Foto: Goal Post Media/SWNS
Foto: Goal Post Media/SWNS

Khatun je navodno gutala nakit iz prodavnica, ali i u kući. Njena majka ispričala je kako je primijetila da su počeli nestajati lančići i naušnice iz njene kuće, ali nije imala pojma da ih je njena kćerka gutala.

Siddhartha Biswas, šefica hirurškog odjela u bolnici Rampurhat kazala je kako je pacijentica izgledala veoma slabo i mršavo kada se javila ljekariima.

Foto: Goal Post Media/SWNS
Foto: Goal Post Media/SWNS

Njen hemoglobin bio je tako nizak da ljekari nisu mogli obaviti operaciju dok je nisu doveli u stabilno stanje.

"Njeno stanje je bilo toliko kritično da joj je trebalo najmanje pet boca krvi. Nije mogla čak ni fizički unositi hranu, pa smo morali ubrizgavati hranu kroz njena usta", ispričala je Biswas.

Khatun je sada stabilizirana i zadržana na daljnjem liječenju.