|

Hirurzi muškarcu iz Indije s glave uklonili "đavolji rog" od deset centimetara

Hirurzi muškarcu iz Indije s glave uklonili "đavolji rog" od deset centimetara
35
L. K.
21.9.2019. u 21:45
77
komentara
35

dijeljenja
Hirurzi muškarcu iz Indije s glave uklonili "đavolji rog" od deset centimetara Foto: LadBible
Indijski hirurzi imali su komplikovan i pomalo bizaran zadatak, naime, iz glave pacijenta Shyjama Lal Yadava morali su ukloniti rog dugačak deset centimetara.
Yadav im je objasnio kako je rog počeo nicati prije pet godina kada je pri padu udario glavom u pod. U međuvremenu je tražio svom frizeru da ga skrati, nakon čega je rog počeo rasti još brže i u još tvrđoj formi. Ovaj 74-godišnjak je tada odlučio potražiti profesionalnu pomoć ljekara.

Foto: LadBible Foto: LadBible


Hirurzi su mu zatim otkrili da se radi o takozvanom "đavoljem rogu" koji je pun kerotina. Kerotin se inače nalazi u noktima i kosi. Nisu tačno mogli utvrditi zašto je rog rastao tako brzo, ali su pretpostavili da to ima veze sa muškarčevom izloženošću suncu i radijaciji.

"Prije pet godina je naš pacijent povrijedio glavu, nakon čega mu je iz nje počeo rasti neobični rog. Obzirom da mu nije predstavljao problem te mu nije smetao, nije obraćao pažnju na njega. Nakon što smo utvrdili šta je u pitanju, odlučili smo ukloniti rog", kazao je hirurg Vishal Gajbhiye.

Foto: LadBible Foto: LadBible


Nažalost, uklanjanje roga ne predstavlja kraj puta za ovog čovjeka. Hirurzi koji rade na ovom slučaju ističu kako će se on još dugo morati liječiti. Tretmani koje navode kao potencijalne i moguće su operacija, zračenje i hemoterapija.
Prijavi grešku


Komentari (77)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...