{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hiljade litara viskija greškom otišle u kanalizaciju

1.3.2013. u 17:59
807
21
Hiljade litara viskija greškom otišle u kanalizaciju
807
Hiljade litara viskija greškom otišle u kanalizaciju
Greškom radnika u punionici kompanije Chivas Brothers u Dumbartonu, umjesto otpadnih voda u odvod je otišao čisti viski, spreman za točenje. Miris alkohola je bio toliko snažan da su ga prijavili i radnici u kanalizaciji, piše Daily Mail.
Nesreća se dogodila tokom noćne smjene, prilikom čišćenja opreme. Kompanija Chivas Brothers, koja u svojoj fabrici upošljava 600 radnika i proizvodi drugi svjetski najprodavaniji brend, Ballantine’s, saopćila je da je istraga u toku.

"Nije došlo do isticanja alkohola u rijeku Leven niti neki drugi lokalni tok. Obavijestili smo Vode Škotske i sve ostale relevantne vlasti", stoji u saopćenju Chivas Brothersa.

Uposlenici u kontroli otpadnih voda već su bili svjesni problema i radili na otkrivanju izvora, kada su ih kontaktirali iz Chivas Brothersa.

"Naš tim za kontrolu otpadnih voda posjetio je kompaniju kako bi stekao uvid u njihovu istragu nesreće i kako bi se osigurali da su preduzete sve potrebne mjere da se takvo nešto ne ponovi. Otpuštanje velikih količina alkohola u kanalizaciju može imati negativan utjecaj na proces pročišćavanja otpadnih voda, posebno za vrijeme suhog i hladnog vremena. Nastavit ćemo posmatrati rad na pročišćavanju otpadnih voda iz Dumbartona, kako bi se osigurali da proces nije ugrožen", objasnio je glasnogovornik Voda Škotske.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: