{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hiljade blizanaca okupilo se na festivalu u Melburnu

25.3.2015. u 18:12
147
44
Hiljade blizanaca okupilo se na festivalu u Melburnu
147
Ukoliko se zadesite na godišnjem Twins Plus Festivalu možda će vam se učiniti da vidite dvostruko, trostruko ili četverostruko, jer je ovo najveći festival blizanaca, trojki, četvorki...
Hiljade beba, djece, žena i muškaraca svih dobi, došli su u Melburn kako bi proslavili ljepotu jednakosti i sreću što imaju takav oslonac u životu.

Događaju su prisustvovali i porodice i prijatelji blizanaca. Najstarije su bile trojke Florence, Betsy i Dorothy Welsh, koje imaju 75 godina.

"Ne možemo zamisliti život bez jedne od nas. Završavamo rečenice jedna drugoj i uvijek smo u kontaktu", kazala je Florence.

Na festivalu su blizanci pokazali svoje talente, zabavili se i kupili unikatne predmete. Festival je imao i naučni aspekt. Volonteri su učestvovali u projektima koji će s naučne i psihološke strane istražiti život blizanaca.

"Život porodica koje imaju blizance, trojke i više djece rođene u isto vrijeme može biti težak zbog finansijske situacije, a tu su i stres u vezama i poteškoće u obrazovanju. Želimo da znaju da nisu sami i da imaju podršku", rekla je direktorica Festivala Karen Willetts.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: