Zanimljiv hobi
239

Hercegovac Stojan gotovo svake godine kupi novi Mercedes, imao ih preko 50: To nam je u krvi

D. J.
Foto: Fenix.de/Privatna arhiva
Foto: Fenix.de/Privatna arhiva
Hercegovac Stojan Miličević koji dugi niz godina živi u Njemačkoj, u gradu Calwu, vjerovatno rekorder po broju novih Mercedesa koje je kupovao posljednjih 55 godina.

Tijekom svog života vozio je između 55 i 60 Mercedesa i svi su bili u njegovu vlasništvu.

Njegov sin Željko Miličević, koji ga je nominirao u izboru za "Hercegovac godine", kaže kako mu je otac zadnjih 55 godina, gotovo svake godine kupovao novi Mercedes, a posljednjeg je kupio 2023. godine. U augustu će ponovno kupiti potpuno novog Mercedesa, piše Fenix-magazin.

Foto: Fenix.de/Privatna arhiva
Foto: Fenix.de/Privatna arhiva

"Ljubav prema Mercedesu je Hercegovcima u krvi", kroz šalu kaže ovaj 86-godišnji penzioner.

Stojan je u Njemačku stigao 1966. godine, gdje je godinu dana radio kao građevinski radnik. Potom se 1967. godine zaposlio u tvornicu Mercedes– Benz Sindelfingen. Ta se tvornica smatra jednom od vodećih svjetskih centara za sigurnost, inovacije i dizajn u proizvodnji vozila više i luksuzne klase u globalnoj proizvodnoj mreži.

U tvornici Mercedes-Benza, Stojan je ostao raditi do 1998. godine kada je otišao u mirovinu.

Od kad je u mirovini, Stojan sa suprugom Ankom jedan dio godine provodi u Hercegovini, odnosno u Čapljini, a drugi u njemačkom Calwu. Stojan i Anka su roditelji troje djece i imaju dvoje unučadi.

Možda je i posao u tvornici Mercedesa bio razlogom što se Stojan zaljubio u Mercedese jer ih je u svom životu kaže imao više od 50, i to novih, Mercedesa. Danas u svom vlasništvu ima dva Mercedesa.

Svoj prvi Mercedes Stojan je, kaže, kupio davne 1969. godine, i od tada do danas gotovo svake godine kupuje novi Mercedes.

"Na žalost, nemamo fotografije svih tih Mercedesa, ali imamo fotografiju njegovog prvog Mercedesa iz 1969. godine. Naime Mercedesovi radnici imaju pravo i nakon odlaska u mirovinu, uz veliki popust, kupovati nove Mercedese i to sve do kraja života", kaže Stojanov sin Željko.