Zanimljivosti
0

Hej! I životinje su gay!

Sarajevo-x.com
Mislite da je homoseksualnost samo ljudska osobina?! Napredna bihevioralna istraživanja kažu da ste u krivu. Homoseksualnost, masturbacija, oralni seks i još neka zastranjivanja od genitalnog seksa prisutna su i u životinjskom svijetu.

Do sada, kod oko 500 životinjskih vrsta nađeni su dokazi homoseksualnog ponašanja koje je kod životinja prirođeno, a ne stečeno.

Na seksualnom planu ljudi su dosta iza svoji najbližih rođaka čimpanzi. Ovi majmuni sve probleme rješavaju seksom. Kod njih nema tabua u seksu, problema sa razlikom u godinama, sa brojem partnera. Seks se jedino ne dešava između majke i sina. Prema istraživanjima čini se da su skoro sve čimpanze biseksualne, a 66% njih se upušta u lezbejski seks.

Ženke japanskih makakija tokom sezone parenja stvaraju čvrste lezbejske veze. Odrede nekoliko stalnih partnera za paranje, a ostalo vrijeme jedna drugoj stimulišu genitalije.

Možda nećete vjerovati, ali kod američkog bizona homoseksualni seks je češći nego hetero. Ženke se pare jednom godišnje u vrijeme tjeranja, dok mužjaci svoje potrebe zadovoljavaju dnevno. Mladi mužjaci se međusobno zadovoljavaju i po nekoliko puta dnevno.

Mužjaci delfina su biseksualne orijentacije. Kod njih se može vidjeti oralni seks kao međusobno trljanje penisa od nosove.

Opisana ponašanja moguće je vidjeti i kod žirafa, antilopa, australijskih crnih labudova, crnorepih jelena, morževa itd.

Naučnicima je najzanimljivija ptica "pijetao sa stijene" (lat. Rupicola rupicola) koja živi u planinama Južne Amerike. Skoro 40% mužjaka ovih ptica je isključivo homoseksualne orijentacije. Inače, mali broj ovh pijetlova se pari sa ženkama.