{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hazel Jones, žena sa dvije vagine

S
12.1.2012. u 08:52
2
121
Hazel Jones, žena sa dvije vagine
2
Hazel Jones, žena sa dvije vagine
Hazel Jones
Britanka Hazel Jones je prije devet godina otkrila kako ima izuzetno rijedak poremećaj zvani uterus didelphys, što znači da ima dvije odvojene vagine i dvije maternice.
Ovakav poremećaj pojavljuje se jednom u milion slučajeva. Kako kaže Hazel, tokom puberteta imala je velike bolove u predjelu trbuha, a tek kad je postala punoljetna, saznala je i uzrok bolova.

Naime, Hazel je patila od poremećaja zvanog uterus didelphys, shvatila je da ima dvije vagine i dvostruku maternicu. Iako su joj ljekari ponudili operaciju, Britanka je to odbila.

"Prvi problemi javili su se kada sam imala 14 godina, u vrijeme prvih menstruacija. Znala sam da se nešto čudno dešava", kazala je Jones u tv showu "This morning".

Hazel je dva puta gubila nevinost, zbog postojanja dva himena.

"Nije mi bilo nimalo neugodno kada sam saznala za ovaj poremećaj. Mislila sam da imam ciste ili infekcije", dodala je ova 27-godišnja Britanka.

Iako iza sebe ima nekoliko veza, Hazel kaže kako je svakom partneru prvo rekla za svoj poremećaj. Ljekari su upozorili Hazel da može imati komplikacije ukoliko poželi zasnovati porodicu, jer postoji velika mogućnost ranijeg poroda i velikog krvarenja tokom trudnoće.

"Rečeno mi je da moram biti pažljiva jer mogu biti trudna dva puta u isto vrijeme sa velikim vremenskim razmakom trudnoća", kazala je Hazel te dodala kako će njen muž, umjesto jedne, imati dvije vagine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: