Zanimljivosti
0

Harvey Moon: Pas koji je sretan samo kada je ofarban

Klix.ba
Prije nego je za potrebe snimanja spota obojen u zeleno, bijeli pomeranski špic Harvey Moon bio je veoma stidljiv i nervozan. Čim je ofarban, počeo je da traži pažnju i zabavu. Međutim, kada se biljna boja isprala, pas se vratio u svoje prvobitno stanje.

Njegova vlasnica Stephanie Mariam (19) postala je ubijeđena da je pas sretan samo kada je ofarban te ga odmah ofarbala u plavo. Harvey je opet postao živahan, a danas je, zahvaljujući svojim jarkim bojama, postao lokalna zvijezda u britanskom gradu Bournemouthu.

"Svaki put kada je ofarban bio je toliko sretan da je odskakivao od poda. Očito ga to čini veoma sretnim", rekla je Stephanie, koja je svog psa početkom ove godine prijavila u modnu agenciju Diva Dogs.

Harvey je tako prvi put ofarban kada se pojavio u spotu benda Roll Deep. Raspoloženje mu se odmah popravilo, a i dlaka mu je postala mekša.

"On je uvijek bio divan pas i lijepo se ponašao, samo što je bio tih i rezervisan. Kada smo ga ofarbali, izašao je iz svoje ljušture i čak počeo da traži pažnju. Ono što volim kod pomeranaca je to što izgledaju poput plišanih medvjedića, a sviđa mi se i njihov temperament. On je moj najbolji prijatelj i najbolji pratilac kojeg bih mogla da zatražim", ispričala je Stephanie.