{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gruzija gradi fontanu iz koje će turisti piti alkohol

F
FENA
28.3.2012. u 17:21
74
12
Gruzija gradi fontanu iz koje će turisti piti alkohol
74
Gruzija gradi fontanu iz koje će turisti piti alkohol
Gruzija se nada da će privući turiste izgradnjom jedne fontane u Batumiju iz koje će biti moguće probati jaki lokalni alkohol koji će teći četvrtinu sata sedmično, saopćio je u srijedu gradonačelnik ovog grada na obali Crnog mora. Iz fontane će teći čača, rakija na bazi grižđa, čiji je okus sličan talijanskoj grapi, izjavio je gradonačelnik Robert Čkaidze na gruzijskoj televiziji.
Jednom sedmično, čača će teći 10 do 15 minuta umjesto vode. Turisti će imati mogućnost da probaju jedno tradicionalno piće“, dodao je on.

Turizam se smatra kao važan izvor prihoda u ovoj siromašnoj bivšoj sovjetskoj republici gdje vinogradarstvo predstavlja važnu industriju.

Novi toranj u Batumiju, visine 25 metara, trebalo bi da bude završen do kraja ljeta. U njemu će biti uredi i turistički informativni centrar, objavila je gruzijska televizija.

Gruzijske vlasti su pokrenule razvijanje turističkih destinacija kao što je Batumi, kako bi privukli više posjetilaca u ovu zemlju na Kavkazu koja nudi spektakularne planinske pejzaže i plaže na obalama Crnog mora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: