{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Grupa "Afrika za Norvešku" donira radijatore Skandinavcima

21.11.2012. u 15:15
60
9
Grupa "Afrika za Norvešku" donira radijatore Skandinavcima
60
Norveška grupa Radi-Aid smatra da u medijima ima previše tužnih priča o Africi. Zbog toga su pokrenuli YouTube kampanju kako bi pomogli promrzloj djeci u Norveškoj, jednoj od skandinavskih zemalja sa dugim i teškim zimama.


Naravno, cijela kampanja je urađena satirično. Afrička omladina u stvarnosti ne šalje radijatore Norvežanima. Ovaj muzički video samo želi baciti novo svjetlo na pozitivne aktivnosti koje se dešavaju u Africi i objasniti da situacija na ovom kontinentu nije toliko crna kao što se nekada prikazuje.

Video je kreirao Norveški fond za međunarodnu pomoć studentima, u nadi da će se finansijska sredstva početi trošiti na stvarna rješenja, a ne na eksploataciju stereotipa.

"Zamislite kada bi svaka osoba u Africi vidjela video 'Afrika za Norvešku' i ako bi to bila jedina informacija koju su ikada dobili o Norveškoj. Šta mislite da bi oni onda mislili o Norveškoj? Ista je stvar sa Afrikom. Kada se spomene Afrika većina ljudi pomisli na glad, siromaštvo, kriminal i AIDS, jer se u svim kampanjama govori samo o tome", rečeno je u izjavi ove grupe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: