Zoološki vrt u Bristolu
0

FOTO / Gorila zagrlila pače

Sarajevo-x.com
U zoološkom vrtu u Bristolu fotografi su zabilježili simpatičan prizor. Nakon što je zalutalo u skrovište gorile, jedno pače se ponadalo da će proći neprimijećeno. No, gorila je izgledao odlučila da i nije loše što mu je svratio pernati gost, pa je počastila zagrljajem.
Četverogodišnja gorila Komale je vidjevši pače kako se šulja okolo, zgrabila svog novog prijatelja i prinijela ga licu, a onda i privila uz tijelo.

Uprkos tome što je dobrodošlica bila izuzetno prijateljska, prestravljeno pače je pokušalo nekoliko puta pobjeći, prije nego što mu je konačno uspjelo da se oslobodi i vrati svojoj porodici.

"Mladunčad gorile su uvijek fascinirana pačićima koji dolaze na proljeće. Gorile su ih često pokušale uhvatiti, ali ovo je prvi put da smo ih vidjeli zajedno. Izgledali su tako slatko. Komale ovdje živi sa dvjema sestrama Kerom i Namoki i često se igraju", objasnio je glasnogovornik zoološkog vrta.

Komale je rođena u zoološkom vrtu nakon što je njena majka tretirana lijekovima za prlodnost, a u cilju da se sačuva ova vrsta gorila kojoj prijeti istrebljenje.