Google Doodle
22

Google se prisjeća Stevea Irwina, legendarnog "Lovca na krokodile"

Klix.ba
Foto: Google
Foto: Google
Australijanac Steve Irwin bi, da je živ, u petak napunio 49. godina. Preminuo je 2006. godine, a Google je u njegovu čast objavio crtež sa njegovim likom.

Steve Irwin smrtno je stradao prije 13 godina kada ga je prilikom snimanja TV emisije zbola morska raža. Bio je poznat kao "Lovac na krokodile", te kao TV voditelj. Vodio je emisiju "Lovac na krokodile" i učestvovao u nekoliko priloga o divljem životu. Cijeli život je posvetio izučavanju i pomaganju životinja.

Steve na crtežu Googlea drži krokodila, nacrtan je upravo onako kako ga svi pamte. Korisnici Googlea će moći kliknuti na crtež te tako otvoriti još fotografija sa Steveom i krokodilima.

"Sutrašnji 'Google Doodle' obilježavat će život i uspjehe mog muža Stevea, koji se čitavog života trudio zaštititi divlji život i koji je dobio brojna priznanja za svoje uspjehe", rekla je Terri Irwin dodavši da je ponosna što negovo nasljedstvo i dalje živi.

"Nije me briga hoće li me ljudi zapamtiti ili zaboraviti, dok god se sjećaju onoga što sam rekao", rekao je davno Steve.

Crtež će biti dostupan na Googleu u ponoć 22. februara, te će biti dostupan 24 sata.