Zanimljivosti
0

Golišave studentkinje čestitale Putinu

SRNA
Ruske studentkinje sa najuglednijeg univerziteta u zemlji napravile su erotski kalendar u kojem su izrazile ljubav premijeru Vladimiru Putinu, koji sutra puni 58 godina.

Kalendar je štampan pod nazivom "Vladimire Vladimiroviču, mi te volimo. Srećan rođendan, gospodine Putin". U njemu 12 mladih žena poziraju u donjem vešu uz sočne poruke.

Sve djevojke su studentkinje novinarstva sa Moskovskog državnog univerziteta.

Obučena u crni čipkani negliže miss marta Lena Gornostajeva poželjela je Putinu srećan rođendan porukom: "Ugasili ste šumske požare, ali ja još gorim."

Portparol Fakulteta za žurnalistiku Larisa Bakulina osudila je ovaj potez kao djelo "erotskog neukusa" koje kalja ugled fakulteta.

Jedan od kreatora kalendara, 22-godišnji Maksim Perlin, izjavio je da su djevojke pozirale besplatno i naglasio da kalendar nosi snažnu poruku.

"Ideja je da kalendar treba da pokaže da ovo nisu obične manekenke koje rade za 100 dolara, nego djevojke koje imaju nekakvo političko mišljenje", rekao je Perlin.
Kalendar se prodaje putem interneta i u jednom hipermarketu u južnom dijelu Moskve po cijeni od 260 rubalja, odnosno 8,71 dolara.