Prevara stoljeća u SAD-u
0

Godinama živio prerušen u mrtvu majku

Sarajevo-x.com
Prusik-Parkin i Rimolo nakon hapšenja
Prusik-Parkin i Rimolo nakon hapšenja
Jedan Njujorčanin optužen je za neviđenu prevaru nakon što je otkriveno da se šest godina prerušavao u svoju mrtvu majku, piše AP.

Thomas Prusik-Parkin, 49-godišnji samac je od majčine smrti, tačnije od 2003. godine nosio periku, teški make up, njene staromodne haljine, te je čak nosio i štap kao pomoć pri hodanju.

Prusik-Parkin je svoj plan počeo provoditi nedugo nakon majčine smrti, prvo prevarivši socijalne službe, te lažirajući majčin matični broj tako da njena smrt nije bila registrovana u službenim arhivama.

Smatra se da je prevarant u posljednjih šest godina na ime Irene Prusik-Parkin primio više od 115.000 dolara beneficija i socijalne pomoći, a uz sebe je kao pomoć čak i vodio prijatelja Mhiltona Rimoloa (47) koji je glumio nećaka ostarjeloj 'Irene'.

Prevara je otkrivena kad je policajac zaustavio 'Irene' prilikom vožnje da bi joj napisao kaznu za prebrzu vožnju. Iako vrhunski prerušen, Thomas Prusik-Parkin je bio sumnjiv policajacu, kao i 'nećak' Rimolo koji je bio na suvozačevom sjedištu.

Nakon što se ustanovilo da se radi o prevari, oba muškarca su uhapšena, a Prusik-Parkin je u svoju odbranu rekao 'da je s majkom bio do zadnjeg trena, držao je za ruku, a poslije je nastavio gdje je ona stala'.