Snimana u Italiji
45

Gledaoci uvjereni da su u dva navrata vidjeli duha u dokumentarnoj seriji

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Gledaoci Amazon Primea uvjereni su da su u dva navrata uočili "duha" u novoj dokumentarnoj seriji Jamesa Maya, "Man in Italy".

Bivši voditelj Top Geara nije krenuo u lov na duhove u svojoj seriji "James May: Our Man In Italy", ali između istraživanja obala Sicilije i učešća u nekom srednjovekovnom sportu čini se da su mu se putevi ukrstili s nekoliko duhova.

Prvi "duh" uočen je dok je May pozdravljao gledaoce u gradu Pompeji, gdje je stajao među ruševinama i razgovarao o tome kako je to područje izgledalo prije nego što ga je uništila erupcija Vezuva. Dok je govorio, činilo se da prozirna figura hoda u pozadini iza njega.

Nakon što je taj snimak postao viralan, drugi gledalac je na Twitteru podijelio drugo sablasno ukazanje, koje se dogodilo u manje dramatičnom okruženju parkirališta.

Dok se May prisjećao interakcije koju je imao s umjetnikom, gledalac je zumirao pozadinu kako bi se fokusirao na još jednu providnu figuru.

[TWITTER]1549870310358401026[/TWITTER]

Uz video je napisano: "Upravo sam uočio još jednog duha u četvrtoj epizodi na 15. minuti. Imam osjećaj da se urednik kikoće ili je to pametna marketinška strategija za privlačenje pažnje na društvenim mrežama. Zabavno malo uskršnje jaje."

Malo je teže povjerovati da postoji duh koji proganja parkiralište nego duh koji luta sada pustim gradom Pompejima.

Dok su neki bili uvjereni da su ovi snimci dokaz života nakon smrti, sam May je ponudio alternativno objašnjenje za "duhove" u svojoj novoj seriji.

U odgovoru na prvi snimak, voditelj je napisao da je vjerovatnija i dosadnija opcija da se zapravo radi o malom oštećenju digitalne datoteke.