{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Generalna proba maturantske parade

S
12.5.2009. u 13:55
0
5
Generalna proba maturantske parade
0
Generalna proba maturantske parade
Plesni klub "Romantik" organizirao je generalnu probu za bh. maturante. Danas su se u Travniku maturanti okupili ispred Konzuma u 12 sati, a u Zenici je za 15 sati zakazano okupljanje ispred Gradske arene. Sarajevski maturanti imat će generalnu probu u Termalnoj rivijeri (Ilidža) 13. aprila u 12 sati.
Zamisao je da 15. maja svi maturanti budu spremni za sudjelovanje u svjetskom kulturnom događaju ove vrste koji će se desiti na platou ispred BBI Centra tačno u 12 sati, gdje će plesati uz Straussovu kompoziciju "Fledermauss-Quadrille".

U Sarajevu će maturantsku paradu pratiti "Drum orkestar" u sastavu od 100 bubnjara, kojima su imali priliku da se priključe i neki od maturanata, ali i atraktivni plesači koji će napraviti karnevalsku povorku.

Želja organizatora je postavljanje Guinnessovog rekorda u sinhroniziranom plesu s više od 30.000 plesača na više od 50 lokacija, na gradskim trgovima i ulicama u više od sedam država. Uz sve to, učesnici maturantske parade će prije samog izvođenja plesa položiti zakletvu o nenasilju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: