|

Gej par usvojio bebu rođenu s HIV-om koju je odbilo deset porodica

Gej par usvojio bebu rođenu s HIV-om koju je odbilo deset porodica
273
L. K.
20.10.2019. u 22:54
60
komentara
273

dijeljenja
Gej par usvojio bebu rođenu s HIV-om koju je odbilo deset porodica Foto: Femalista
Damian Pighin i Ariel Vijarra iz Argentine tražili su dijete koje će usvojiti, a zatim naišli na malenu Oliviju, djevojčicu koja je rođena s HIV-om i koju je zbog toga odbilo deset porodica.
Ovaj par je ujedno i prvi homoseksualni par koji se oženio u Santa Feu, Argentini. Osim Olivije, usvojili su i Victoriu. Obojica rade u nevladinoj organizaciji koja pomaže u pronalaženju toplih i sigurnih domova i porodica za napuštenu djecu.

Foto: Femalista Foto: Femalista


Papire za usvajanje Olivije predali su kada je ona imala samo mjesec dana, a cijeli proces usvajanja trajao je tri godine. Trajao bi kraće, ali su djevojčicu prvo pokušali usvojiti u deset porodica, od kojih ju je svaka odbila jer je rođena s HIV-om.

Foto: Femalista Foto: Femalista


Pighin i Vijarra nisu morali razmišljati o tome žele li je ili ne, objašnjavajući to činjenicom da su oni duboko povezani sa djevojčicom. Iako još uvijek nije pronađen lijek za HIV, djevojčica je odmah pri rođenju počela ići na razna testiranja i oblike liječenja dok posljednje testiranje nije pokazalo da je djevojčicino zdravlje sigurno i da ne postoji šansa ni način da HIV prenese drugima.
Prijavi grešku


Komentari (60)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...