Fratar, paroh i efendija iz Maljevca ruše stereotipe: Mi zaista tako živimo

Fratar, paroh i efendija iz Maljevca ruše stereotipe: Mi zaista tako živimo
65
L. K.
8.11.2019. u 08:25
91
komentara
65

dijeljenja
Fratar, paroh i efendija iz Maljevca ruše stereotipe: Mi zaista tako živimo Foto: Admir ef. Muhić
Tri dobra prijatelja fra Ivo Bošnjak, Admir ef. Muhić i paroh Željko Vidaković pozirali su zajedno jer na taj način žele poslati lijepu poruku o mirnom suživotu. Cilj pravljenja fotografija, kako su poručili, bio je bacanje sjene na crnu hroniku i politiku koje zauzimaju najveći dio prostora u medijima.
Fotografije su nastale u Maljevcu, hrvatskom gradiću blizu granice s BiH, odnosno blizu Velike Kladuše, a sva trojica prijatelja su iz Bosne i Hercegovine. Nedugo nakon što su fotografije objavljene, počeli su ih dijeliti na društvenim mrežama uz pohvale i pozitivne komentare.

"Htjeli smo pokrenuti priču o tome kako sve nacije mogu sjesti za jedan sto, pregovarati i naći rješenje za sve probleme", napisao je Muhić dodavši kako on savršeno dobro funkcioniše sa svoja dva prijatelja te kako njih trojica zajedničkim snagama rješavaju sve probleme koji im se nađu na putu.

Fra Ivo Bošnjak, Admir ef. Muhić i paroh Željko Vidaković sluge su Božje u Vojniću, Hrvatska.E sad da vidimo koliko ove...

Posted by Admir Maljevac Muhić on Saturday, November 2, 2019

Među komentarima je mnogo pohvala, ali i mnogo ogorčenih poruka o tome kako je šteta što političari dijele region koji treba biti ujedinjen.

"Nije ovo fotografiranje samo za javnost, mi tako zaista živimo", dodao je Muhić naposljetku.
Prijavi grešku


Komentari (91)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...