Šta bi vi uradili?
241

Francuskinja u naslijeđenom stanu pronašla pola miliona eura pa pozvala policiju

N. V.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Francuskinja je u podrumu stana koji je naslijedila od svoje majke pronašla pola miliona eura pa pozvala policiju kako bi pronašla vlasnika ove poprilično visoke sume.

Više od 500.000 eura u apoenima od 100, 50 i 10 eura se nalazilo u koferu zaboravljenom na dnu podruma jedne prelijepe pariške zgrade na aveniji de la Motte-Picquet, u otmjenom 7. okrugu nedaleko od Eiffelovog tornja.

Žena u pedesetim godinama je ovaj stan kojem pripada podrum gdje se nalazio novac upravo naslijedila od svoje majke, a novac je otkrila nakon što je pokrenula potrebne radnje za prodaju nekretnine, piše LeParisien.

Ona je ovlastila Agenciju za promet da procijeni proda njen stan u sklopu kojeg je postojao i podrum, međutim imala je problem sa pronalaskom svog podruma. Nakon što je uspijela otkriti koji podrum je njen, on je bio zaključan pa je od ostalih stanara pokušala doznati da li je neko prisvojio taj podrum. S obzirom na to da podrum ipak nije koristio niko od stanara, pozvala je bravara, a kad su ga otvorili šokiralo ih je ono što su pronašli.

Novac su prvo zaplijenili policijski službenici sedmog pariškog okruga koji su angažovali istražitelje specijalizirane za istraživanje pranja novca i krivotvorenje. Utvrđeno je da novac jeste pravi, a s obzirom da još uvijek nije u potpunosti prebrojan smatra se da ima i više od pola miliona eura.