{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Francuskinja se na magarcu uputila ka Jerzualemu

S
14.3.2010. u 12:59
0
35
Francuskinja se na magarcu uputila ka Jerzualemu
0
Francuskinja se na magarcu uputila ka Jerzualemu
Foto: Višegrad24
Francuskinja Stefani Melar 20. decembra, uz pratnju svog magarca, uputila se iz malog mjesta u blizini Pariza ka Jeruzalemu. Na svom hodočasničkom putu prošla je kroz brojne zemlje, a nije zaobišla ni Bosnu ni Hercegovinu. Ona je u subotu prošla kroz Višegrad i dalje se uputila ka Srbiji.
Sefani Melar je 20-godišnja medicinska sestra koja je ponesena simboli­kom Isusovog ulaska na magarcu u Jeruzalem i samo odlučila da učini isto.

Magarac joj služi za nošenje ličnog prtljaga, šatora, hrane i vode, a ona dnevno propješači blizu 20 kilometara praveći nekoliko pauza kako bi se odmorila i nahranila svog pratioca. Nada se kako će u Jeruzalem stići početkom avgusta 2010. godine.

Stefani se hvali da je na putu kroz BiH nailazila na brojne dobre ljude kod kojih se odmarala, grijala i spavala, te hranila magarca. Tako su je 9. marta, nakon što je zbog velikog snijega i hladnoće sa magarcom jedva prešla Romanijski prevoj, u jednoj kafani našli radnici na održavanju puteva preduzeća "Romanijaputevi“.

Foto: Višegrad24
Foto: Višegrad24


Obezbijedili su joj smještaj u svom zimskom punktu, pobrinuvši se i za smještaj i hranu njenom magarcu u staji jednog domaćina, prenio je portal Višegrad24.

Melar uglavnom noći pod svojim šatorom bez obzira na hladne i oštre zime. Svoj put nastavlja dalje ka Bliskom istoku i svetom gradu - Jeruzalemu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: