VIDEO
/
Francuski "Spiderman" u pohodu na toranj Burj Khalifa

S
Sarajevo-x.com
18.1.2010. u 08:36
0
5
Francuski "Spiderman" u pohodu na toranj Burj Khalifa
0
Francuski "Spiderman" u pohodu na toranj Burj Khalifa Alain Robert
Francuz Alain Robert, zbog svojih nevjerovatnih sposobnosti poznatiji kao "Spiderman", postavio je sebi novi, do sada najopasniji cilj - popeti se na najveći neboder na svijetu, toranj Burj Khalifa u Dubaiju.
Telegraph piše kako je Robert isplanirao da će u toku sljedeće godine "osvojiti" i 828 metra visoku građevinu od betona, stakla i čelika.

"Morat ću to uraditi", kaže on. "Znam ljude u Dubaiju, zainteresovani su da me vide kako se penjem na neboder."

Toranj u Dubaiju preimenovan je u Burj Khalifa u čast lidera Abu Dhabija koji je prošle godine emiratu u kojem se nalazi toranj posudio milijarde dolara da bi se izvukao iz finansijske krize.

Četrdesetsedmogodišnjak se prethodno penjao na Empire State Building, tornjeve Sears i Taipei 1010, a priznaje da će penjanje na toranj u Dubaiju biti teška misija zbog vrućine koja tamo vlada.

"U Dubaiju je problem vrelina i do 40 stepeni Celzijusevih", otkriva svoju najveću brigu avanturista i dodaje: "Moj najveći strah je da ću svoje vrijeme na Zemlji protraćiti. Za mene je penjanje jednako važno kao jelo i disanje. Penjanje na nebodere je moja ljubav i životna strast."

Prošlog septembra Roberta je sud u Maleziji kaznio jer se popeo na Petronasove tornjeve-blizance koji imaju 88 spratova, a sve to golim rukama i za manje od dva sata.Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: