{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Francuska: Frizer sugrađanima ostavio 2,5 miliona eura

F
8.1.2014. u 11:56
0
7
Francuska: Frizer sugrađanima ostavio 2,5 miliona eura
0
Francuska: Frizer sugrađanima ostavio 2,5 miliona eura
Mjesto u francuskoj Normandiji u kojemu živi 850 stanovnika naslijedilo je 2,5 miliona eura u dionicama i imovini od bivšega frizera koji se obogatio na burzi.
Raymond Bru bio je frizer u penziji, a za života je uživao u berzovnom mešetarenju. Živio je vrlo skromno u Parizu u stanu od 20 m2, ispričala je novinarima gradonačelnica sjeverozapadnog normandijskog mjesta Saint-Germain-de-la-Coudre, u kojemu se Bru rodio i gdje je odrastao.

Bru je svojim sugrađanima ostavio 2,15 miliona eura od prodaje dionica i životnog osiguranja, što je tri puta više od godišnjeg budžeta općine. Za sobom je ostavio i dvije kuće u istoj regiji te stančić u Parizu gdje je umro u 93. godini. Njegova imovina u nekretninama procijenjena je na oko 400.000 eura. Bru je svaka dva mjeseca posjećivao brata Claudea koji je ondje ostao živjeti, a obojica nisu imali potomaka.

Jedina Bruova želja bila je da njegove kuće u Normandiji ostanu u vlasništvu mjesta idućih 100 godina. U znak zahvalnosti mještani će trg ili ulicu u Saint-Germain-de-la-Coudreu nazvati po braći Bru te novcem namjeravaju obnoviti školu, otvoriti ljekarsku ambulantu, otvoriti prostore za zajednička druženja te iznajmiti dvije kuće braće Bru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: