Ne tako davno
16

Fotografije s početka pandemije koje pokazuju da i u teškim trenucima ima mjesta za šalu

I. S.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Početak pandemije koronavirusa iznenadio je stanovnike čitavog svijeta. Neizvjesnost i strah od nepoznatog su itekako bili prisutni, ali i u tim teškim trenucima bilo je mjesta za šalu.

Tako su se u nekim gradovima u supermarketima i drugim javnim prostorima mogli sresti oni koji su se odlučili zabaviti s obaveznim nošenjem maski. Glava dinosaura, konja, plastična kanta, flaša, pa čak i ronilačko odijelo i mnogi drugi predmeti "poslužili" su kao zaštita od koronavirusa.

U prvim sedmicama pandemije došlo je do manjka zaliha, od hrane do toaletnog papira, u gotovo svim državama. Nedostajalo je i sapuna, sredstava za čišćenje i dezinfekciju, kao i medicinskih maski.

Gotovo svi su zbog policijskog sata provodili mnogo vremena koristeći internet, pa smo mogli pročitati brojne humoristične tweetove o karantinu i uvedenim mjerama.

"Mrzim pandemiju. Da sam htio protraćiti posljednje godine puberteta uplovio bih u ljubavnu vezu", napisao je jedan od korisnika Twittera.

[TWITTER]1292219887067312130[/TWITTER]

Druga korisnica napisala je kako su ljudi koji su odlučili ostati kući, nosili maske kada su izlazili i držali distancu tokom pandemije isti oni koji su navikli sami uraditi školski grupni zadatak.

"Dobra stvar u vezi pandemije je ta što ne morate nositi šminku jer ne izlazite, tako da vam neprekidno plakanje ne može razmazati maskaru", tweetovala je Lauren O'Neal.

[TWITTER]1334306466065489921[/TWITTER]

Humor koji nije uvredljiv zasigurno je pomogao da se bar na trenutak razveselimo u periodu koji je naročito bio stresan.