Vidite li šta je čudno?
15

Fotografija vjenčanice i bizarnog odraza u ogledalu zbunjuje korisnike društvenih mreža

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Spisateljica i komičarka Tessa Coates na Instagramu je podijelila fotografiju na kojoj stoji ispred dva ogledala dok isprobava vjenčanicu, a zbog koje je ostala prilično zbunjena jer u odrazu dva ogledala ima različit položaj ruku, dok ih drži u trećem.

Otkrila je da je išla u potragu za vjenčanicom, a da fotografija koju je zabilježila prilikom isprobavanja jedne "nije fotošopirana, nije panorama, nije slika uživo". Nakon što je podijelila i njeni pratioci na društvenim mrežama ostali su jednako zbunjeni prizorom.

"Ako ne vidite problem, nastavite gledati i tada se nećete moći vratiti na staro", poručila je.

Na snimku, Tessine ruke su postavljene u tri različita položaja između dva ogledala i na mjestu gdje ona zapravo stoji. Mnogi korisnici društvenih mreža bili su zbunjeni onim što se dešava na fotografiji.

"Cijeli ovaj niz događaja je i apsolutno zastrašujući i urnebesno smiješan", "Kako je ovo moguće?!?! Čarobna ogledala", glasili su neki od komentara.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Tessa je objasnila da je otišla u svoju lokalnu Apple Store u očajničkoj želji da shvati šta se desilo, a uposlenik Applea priznao je da nikada nije vidio ovako loš slučaj, ali to se dešava.

Objasnio je da su telefoni kompjuteri, a ne kamere, pa čak i bez uključene postavke za fotografije uživo, snima se niz slika s lijeva na desno. Dalje je objasnio da je u trenutku kada joj je kamera otišla iza leđa, Tessa mora da je podigla ruke i tako je napravila potpuno drugačiji set slika na drugoj strani.