Nesporazum
60

Fotograf greškom snimio zaruke pogrešnog para

Klix.ba
Foto: JP Photography
Foto: JP Photography
Fotograf Jacob Peters ustao je u 2 sata ujutro i sa 13 kg fotografske opreme krenuo do Arkansasa gdje je trebao fotografisati romantičnu prosidbu. Tek kada je čestitao budućem mladoženji, shvatio je da je napravio grešku i da je fotografisao pogrešne zaruke.

Nekoliko dana ranije jedan momak iz Wisconsina kontaktirao je Jacoba i zamolio ga da fotografiše prosidbu. Želio je da to bude na stazi Hawksbill Crag koja gleda na šumu, a fotografije bi bile iznenađenje za njegovu zaručnicu.

Kako bi bio siguran da će uhvatiti trenutak prosidbe u izlazak sunca Jacob je rano ustao, a prije šest sati sve je bilo postavljeno u šumi. Kako na tom području Nacionalnog parka nije bilo signala, Jacobu nije preostalo ništa drugo nego da sačeka da par stigne.

"Oko 6:17 sati pojavio se mladi par. Bio sam siguran da su to oni. Malo su kasnili. Otišli su na stazu Hawksbill Crag. Sačekao sam nekoliko trenutaka i zaista je momak izvadio prsten i zaprosio djevojku. Bilo je očito da je pristala i da je sve dobro prošlo. Bio sam tu još nekih 15 minuta, fotografisao sam ih. Kada su sjeli da gledaju izlazak sunca, moj posao je bio završen", napisao je Jacob na svom Facebook profilu.

Oko 9 ujutro Jacob je budućem mladoženji poslao SMS u kojem je napisao kako su fotografije zaista lijepe.

"Zbunjen sam, zakasnili smo sat vremena i nigdje vas nismo vidjeli. Jeste li sigurni da ste nas fotografisali", odgovorio mu je budući mladoženja koji je naručio fotografisanje.

Jacob je tada shvatio da je napravio 450 fotografija zaruka pogrešnog para. Nakon toga je preko Facebooka počeo tražiti taj par, a nakon nekoliko stotina podjela na ovoj društvenoj mreži uspješno ih je pronašao. Fotografije prosidbe dobili su neplanirano.