Osvojio jackpot
1.6k

Florida: Dvadesetogodišnjak na lutriji dobio 451 milion dolara

Klix.ba
Dvadesetogodišnji mladić Shane Missler je dobio jackpot na Floridi te je osvojio nevjerovatnih 451 milion dolara.

Missler je imao svih pet brojeva te bonus broj, čime mu je pripao četvrti najveći iznos u historiji američke lutrije. Prihvatio je isplatu od 282 miliona dolara umjesto da mu se isplati puni iznos, na šta bi duže čekao.

Missler je rekao da je osjećao da bi mogao osvojiti veliki novac na lutriji Mega Millions. Nekoliko minuta nakon izvlačenja se oglasio na Faceboku i kratko napisao "Oh, Bože moj".

On je svoj tiket donio u sjedište državne lutrije u Tallahasseu u petak u pratnji svog oca i advokata. S novcem ima velike planove.

"Imam sasmo 20 godina, želim iskoristiti novac za ostvarenje nekih želja, pomoći svojoj porodici i uraditi nešto dobro za čovječanstvo. Namjeravam se pobrinuti za svoju porodicu i usput se zabaviti, ali i napraviti put za finansijski uspjeh tako da mogu ostaviti nešto od sebe i za buduće generacije", rekao je Missler.

Missler je tiket kupio u lokalnoj prodavnici u rodnom gradu Port Richeyju udaljenom 64 km od Tampe. Iskoristio je opciju Quick Pick koja nasumično bira brojeve, a brojevi 28, 30, 39, 50 i 70 su činili dobitnu kombinaciju uz "Mega Ball" lopticu s brojem 10.

"Ono što sam naučio dosad u životu je da oni koji razmišljaju pozitivno i ostanu vjerni sebi na kraju budu nagrađeni. Radujem se budućnosti", dodao je Missler.