{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Festival u SAD-u: Hiljade biciklista na jednom mjestu

A
7.4.2014. u 09:46
3
0
Festival u SAD-u: Hiljade biciklista na jednom mjestu
3
Poznati bulevar Wilshire u američkom gradu Los Angelesu bio je mjesto održavanja festivala bicikala "CicLAvia").Hiljade biciklista učestvovalo je u festivalu koji se deveti put održava u Los Angelesu. Svake godine se određuje mjesto održavanja festivala, zatvara se određena ulica, te ljubitelji bicikala imaju priliku da pokažu svoje vještine i izvode akrobacije.

Festival bicikala se održava u različitim gradovima sa različitim sadržajima, a predstavljaju se i novi modeli bicikala. Građani imaju priliku da barem nakratko ostave automobile u garaže, te uživaju u drugačijem prijevoznom sredstvu.Festival je dobio ime po španskoj riječi "ciclovias" što predstavlja slobodnu narodnu uličnu organizaciju.

Prije 40 godina, u kolumbijskom gradu Bogoti, svake nedjelje je zatvarana jedna ulica i od tada se tradicionalno u nekoliko gradova svijeta održava Festival bicikala.

Najveće interesovanje je u Latinskoj Americi i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

"Ulice nisu samo za automobile koji idu 40-50 kilometara na sat. Ulice su za ljude, za nas, pripadaju svima nama", rekao je osnivač festivala Aaron Paley.Planira se da ovaj događaj od 2017. godine, svaki mjesec bude održan u Los Angelesu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: