Zanimljivosti
0

Feng shui za životinje u zoološkom vrtu

FENA
Zoološki vrt u Los Angelesu platio je 4.500 hiljada dolara stručnjacima za feng shui da njihovim ugroženim životinjama, pristiglim iz Kine, osiguraju veću životnu snagu.

Saradnja sa stručnjacima za feng shui obavezna je prema odredbama 7,4 miliona dolara vrijednog ugovora koji je zoološki vrt potpisao prilikom prošlogodišnjeg zaprimanja rijetkih i ugroženih zlatnih majmuna. Iako je feng shui postao gotovo pravilo prilikom uređenja interijera luksuznijih prostora, ovo je prva takva intervencija u nekom prebivalištu životinja.

Sve je ovo još uvijek na eksperimentalnoj razini. Ne postoje nikakvi priručnici koji govore o prilagodbama filozofije feng shuija majmunima. Ostaje nam samo da vjerujemo da je Darwin bio u pravu i da ono što odgovara ljudima odgovara i majmunima, objasnila je Simona Mainini, stručnjak za feng shui s Beverly Hillsa.

Navodno će se intervencije u novom prebivalištu ugroženih zlatnih majmuna temeljiti na prilagodbi njihovog prostora tako da što više podsjeća na okruženje kineskog sela.