|

Fascinantni podzemni bunkeri mogu pružiti spas od smaka svijeta

Fascinantni podzemni bunkeri mogu pružiti spas od smaka svijeta
33
Klix.ba
15.11.2012. u 20:20
31
komentara
33

dijeljenja
1/7 WikiLeaksovo sjedište u dobro čuvanom bunkeru u Švedskoj (Foto: AFP)
2/7 Bunker u Zapadnoj Virginiji (SAD)
3/7
4/7 JFK-ov bunker
5/7 JFK-ov bunker
6/7 Bunker u Njemačkoj
7/7 Podvodni apartman u hotelu Hilton na Maldivima
Približavanjem 21. decembra, datuma kada će, prema proročanstvu Maja, nestati svijet kakav poznajemo, počele su pripreme i potraga za skloništima koja će ljudima koji vjeruju u majansk i kalendar pomoći da prežive "apokalipsu".
Podzemni bunkeri za koje se vjeruje da mogu izdržati nadolazeću propast postali su najtraženija lokacija širom svijeta pa Daily Mail donosi listu nekoliko najpoznatijih i najsigurnijih.

SAD imaju najviše podzemnih bunkera. Neki i danas služe svojoj svrsi, dok su drugi pretvoreni u muzeje i hotele.

Na vrhuncu "nuklearne napetosti" s Kubom i bivšim Sovjetskim Savezom, američki predsjednik John F. Kennedy je dao sagraditi bunker na ostrvu Peanut na Floridi, u kojem je danas muzej.

Za one koji si to mogu priuštiti, hotel Hilton na Maldivima pruža savršeno skrovište. Naime, hotel ima podvodne apartmane sa spektakularnim pogledom na morski život i udobnim krevetom.

Spas od kraja svijeta možete potražiti i u bunkeru u Zapadnoj Virginiji, isklesanom duboko u planinskim lancima, a koji je pretvoren u hotel s četiri zvjezdice. Nisu samo Amerikanci gradili podzemna skrovišta. Oni koji vjeruju u nadolazeću apokalipsu, mogu se skloniti u bunkeru u Švedskoj, no, kako WikiLeaks u njemu čuva svoj server, ulazak će ići malo teže.

Njemačka također ima svoje skrovište u Bad Neuenahr-Ahrweileru, piše Daily Mail.
Prijavi grešku


Komentari (31)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...