Umjesto dlake
0

Farmer našao jaje u jajetu

Sarajevo-x.com
Photo: SWNS
Photo: SWNS
Farmer je otvorio svoje kuhano jaje za doručak iznenadivši se kada je unutra pronašao još jedno jaje savršenog oblika, piše britanski Telegraph.

Jeff Taylor koji ima vlastitu farmu u Herefordu, Engleska, iznenadio se kada je pronašao cijelo jaje unutar većeg čija je veličina iznosila oko osam centimetara.

"Cijeli život se bavim uzgojem peradi i nikada u svom životu nisam vidio ništa slično baš kao ni ljudi s kojima sam pričao o ovome", rekao je Taylor.

On je dodao da su u pitanju bila dva savršeno formirana jajeta i da su on i njegova supruga bili zaprepašteni kada su to vidjeli. Rekao je da je ranije viđao jaja sa dva žumanceta, ali ništa poput ovoga.

"Svi farmeri koje poznajemo nisu mogli vjerovati kada smo im pokazali jaje. Pretraživali smo internet i posljednji sličan slučaj zabilježen je u Japanu", rekao je Taylor.

Douglas Russell iz Muzeja historije prirode rekao je da su ovakvi slučajevi ekstremno rijetki. On je rekao da postoji nekoliko teorija koje objašnjavaju porijeklo duplih jaja.

"Najraširenija je ona koja kaže da je uzrok tome poremećaj ritmičkih mišićnih pokreta koji jaje u nastajanju guraju prema oviduktu", objasnio je Russel.