Atrakcija u Njemačkoj
3

Fanovi "Star Warsa" pretvorili opservatoriju u gigantskog robota R2-D2

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Grupa zaljubljenika u "Star Wars" pretvorila je jednu opservatoriju u Njemačkoj u gigantskog robota R2-D2 iz navedene sci-fi sage, a krajnji rezultat je međugalaktičko remek-djelo.

Hubert Zitt, profesor fizike i veliki fan "Star Warsa", radio je sa slikarom Klausom Ruffingom i svojim studentima na farbanju opservatorije Asocijacije prirodnih nauka Njemačke, koja se nalazi u Zweibruckenu, da bi podsjećala na poznati robota iz "Star Warsa".

Tim je završio farbanje još u septembru 2018. godine, a mnogi ovisnici o "Star Warsu" su tek nedavno saznali za ovaj čudni objekt, prenosi Geek.

Opservatorija inspirisana robotom R2-D2 nedavno je privukla i pažnju glumca "Star Warsa" Marka Hamilla koji je objavio tvit o ovoj građevini.

"Opservatorija u obliku robota R2-D2 pretvorila je Nijemce u velike štrebere", napisao je Hamill u objavi na Twitteru koja je dobila više od 8.000 lajkova.

Međutim, važno je reći da ovo nije prva R2-D2 replika. Prije devet godina Goodselova opservatorija u Northfieldu, Michigan, privremeno je pretvorena u ovaj gigantski robot, a krasile su je sjajne dekoracije.