|

Euforija pred novogodišnji loto u Španiji, nagradni fond 2,24 milijarde eura

Euforija pred novogodišnji loto u Španiji, nagradni fond 2,24 milijarde eura
14
A
Anadolija
14.12.2015. u 15:57
3
komentara
14

dijeljenja
Euforija pred novogodišnji loto u Španiji, nagradni fond 2,24 milijarde eura Foto: Anadolija
Novogodišnja lutrija u Španiji ove godine ponudila je nagradni fond od 2,24 milijarde eura, što je privuklo veliku pažnju zaljubljenika igara na sreću, ali i svih građana koji kupovinom loto tiketa žele iskušati sreću.
Hiljade građana Španije formirale su duge redove u kojima čekaju po nekoliko sati kako bi došli na red da kupe loto tiket u biletarnicama koje slove za "izdašne" kada je španski loto u pitanju. Najveći broj građana se okuplja ispred biletarnice u madridskom kvartu Dona Manolita.

"Čekao sam tri sata da kupim tiket, ali čekao bi i šest samo da dođem do ovog komadića papira koji mi može donijeti sreću“, kazao je jedan od Španaca koji je spreman za noć kada će biti izvlačeni sretni dobitnici.

"Ove godine je došao red na mene da društvu kupim loto tikete. Nadam se da ću im biti sretne ruke. Do sada nismo nikada ništa dobili, ali valjda će doći red i na nas“, kazao je zadovoljni španski omladinac.

Vremešni španski par je također čekao nekoliko sati u redu kako bi se domogao loto tiketa, a za AA su kazali da su davno nekada dobili drugu najvrjedniju nagradu na loto i da od tada stalno igraju tu igru.

"Evo stali smo u red i vidjet ćemo koliko ćemo čekati. Naš sretni broj je 5“, kazala je Španjolka koja je sa dvoje djece došla pred biletarnicu.

Loto dobitnici će biti izvlačeni 22. decembra, a imena sretnih dobitnika će tradicionalno u šetosatnom programu izvući učenici najstarije španske škole San Ildefonso iz Madrida.

Loto u Španiji se igra još od davne 1812. godine, a ovogodišnji jack pot iznosi četiri miliona eura. Ukupni nagradni fond je 2,24 milijarde eura. Zanimljivo je da stanovnici Santa Cruz de Mudela, njih oko 4.400, već tri decenije praktikuju igranje istog broja, a to se poklopilo sa ovogodišnjim motom španske lutrije koji glasi "Najbolja nagrada je kad se podijeli".  
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...