I to je moguće
0

Englez prodaje život na eBay-u

Sarajevo-x.com
Usamljeni Englez stavio je na prodaju svoj život u Australiji, kuću, posao i stil života, piše agencija AFP. Cijena koju je dostigao je oko 2,2 miliona dolara.

44-ogodišnji Ian Usher iz Yorkshirea u Engleskoj pokrenuo je ovu neobičnu aukciju na eBay-u, a u svom blogu o ovom potezu je napisao: "Dosta mi je mog života! Više ga ne želim! Možete ga imati ako hoćete!"

Usher zadnjih šest godina živi u australskom gradu Perthu i odlučio se na prodaju svega nakon što se razveo sa svojom suprugom pa ga je sve u kući "podsjećalo na prošlost koju su dijelili".

Bivši prodavač tepisona kaže da je na aukciji postigao veću cifru nego što je očekivao. Nadao se da će dosegnuti 500.000 dolara, ali je taj iznos premašen već prvog dana njegove jednosedmične aukcije.

Kad je u nedjelju naveče otišao u krevet, njegov život je vrijedio 650.000 dolara, javljaju sa eBay-a. Rano ujutro u ponedjeljak procijenjen je na 2,2 miliona.

"Kad sam uključio kompjuter juče ujutro, dočekalo me 1,9 miliona i stao sam se smijati," priča Usher. Moguće je da su neki od ponuđača bili "idioti koji su samo željeli da se pročuje njihovo ime", ali ovaj čovjek se nada da je među ponuđačima bilo i onih koji su mislili ozbiljno.

Materijalne stvari koje prodaju uključuju trosobni apartman u kući, 19-ogodišnje vozilo marke Mazda 929 sedan, zatim motor iz 1986. godine te jetski. Samo ove stvari vrijede oko 450.000 do 500.000 dolara, tvrdi vlasnik.

Usher je obećao da će onoga ko ponudi najviše novca upoznati sa svojim prijateljima i pokazati mu kako živi. Pobjedniku će osigurati svoj posao u prodavnici tepiha u toku dvije sedmice, a za dalji angažman na tom mjestu će se sam morati pobrinuti.

Sve što će Usher ponijeti sa sobom je pasoš, novčanik i odjeća koju nosi na sebi, ukoliko posao bude sklopljen.

"Bilo je upita ljudi koji su željeli znati mogu li kupiti samo neku stvarčicu iz moje kuće jer ne mogu priuštiti sve," priča dalje. "Neki su željeli kupiti kuću pa je preprodati."

Usher s dobijenim novcem planira putovati, donirati dio u humanitarne svrhe i popeti se na Eiffelov toranj u Parizu kad cijela prodaja bude okončana. Kaže da nema nekih definitivnih planova za budućnost.