{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Emirati: Uhapšen jer se fotografisao na "pogrešnom mjestu"

6.11.2014. u 16:00
15
35
Emirati: Uhapšen jer se fotografisao na "pogrešnom mjestu"
15
Emirati: Uhapšen jer se fotografisao na "pogrešnom mjestu"
Twitter
Sedamdesetogodišnji Amerikanac uhapšen je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima nakon što se fotografisao na mjestu na kojem to nije dozvoljeno.
Robert Alan Black je prisustvovao konferenciji koja je promovisala kreativno razmišljanje. On je tek posljednji u nizu slučajeva hapšenja zbog kršenja pravila ponašanja na javnim mjestima u bogatoj arapskoj državi.

Black je priveden 21. oktobra, a njegova kćerka nije upoznata o detaljima optužnice. Američki diplomate su posjetili Blacka u pritvoru gdje su se uvjerili da se prema njemu postupa u skladu sa svim pravilima, a pružena mu je i adekvatna medicinska pomoć jer je konstatovano da boluje od dijabetesa.

Ipak, Black bi mogao biti kažnjen zatvorom u trajanju od čak 12 mjeseci, kao što je to bio slučaj njegovog sunarodnjaka koji je završio u pritvoru nakon što je napravio satirični video o kulturi mladih u Dubaiju.

Sud u Emiratima prošle je godine osudio osam osoba zbog fotografisanja i snimanje na mjestima gdje je to strogo zabranjeno. Prošle godine je Amerikanac Shezanne Cassim proveo devet mjeseci iza rešetaka zbog nepoznavanja pravila UAE.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: