Zanimljivosti
0

Ekološke "evoks" kuće za potpun doživljaj prirode

Sarajevo-x.com
Foto: Ananova.com
Foto: Ananova.com
Ljubitelji Ewoksa, malenih izmišljenih bića koja nalikuju na medvjediće i koji žive na drvetu, mogu sada za 74.000 funti kupiti sebi istu "viseću" kuću u kojoj će provoditi vrijeme kada su u šumi.

Stolar iz Kanade, Tom Chudleigh, dosjetio se napraviti kuće-kugle koje vise na drvetu i pružaju potpun doživljaj boravka u šumi. Na ove se kućice možete popeti konopcem ili ručno napravljenim ljestvama, a unutra uživati u toploti i ugođaju sobe kakvu imate u svom domu, izvijestila je Ananova.

Kućice nalikuju na prebivališta Ewoksa, popularnih bića iz sage "Ratovi zvijezda", a cijene se kreću od 22.000 do 74.000 funti. Napravljene su po uzoru na tehniku kakvu koriste građevinari na brodogradilištu, a vanjski dio kućice je urađen od fiberglasa što je čini otpornom na vlagu i kišu.

U unutrašnjosti se može nalaziti opremljena kuhinja sa mikrovalnom pećnicom i frižiderom te spavaća soba sa vrlo udobnim krevetima. Chudleigh trenutno radi na kućici u koju će moći staviti saunu i druge blagodati udobnog kupatila.