Zanimljivosti
0

Dvanaestogodišnjakinja se mora ošišati ili napustiti školu

Klix.ba
Vanessa VanDyke je 12-godišnja djevojčica iz Orlanda koja će vjerovatno biti izbačena iz škole koju pohađa zbog njene kose.

Djevojčica ima veoma bujnu kosu i nosi neku vrstu afro frizure. Ona i njena porodica kažu kako je to njena prirodna kosa te da takvu frizuru želi i ne smatra da se treba ošišati.

Međutim, neka djeca u školi su je zadirkivala zbog toga, žalili su se roditelji, a onda joj je škola dala ultimatum: Ili se ošišaj ili ćeš morati napustiti ovu školu.

Vanessa ovu frizuru nosi kako je krenula školu koju sada pohađa, međutim, sada je dobila ultimatum.

"Depresivna sam zbog toga što ću možda morati napustiti svoje prijatelje i ljude koje poznajem već neko vrijeme", kaže Vanessa i dodaje kako su se svi okomili na nju, uključujući i direktora škole. Obrazovna institucija koju ona pohađa je privatna i ima svoja pravila.

Djevojčica odbija da skrati kosu, a u školskom priručniku koji propisuje pravila ponašanja i izgleda piše da kosa ne smije predstavljati nikakav problem. U međuvremenu dok se cijela situacija ne riješi, ova 12-godišnjakinja je dospjela u mnoge medije u svijetu zbog neobičnog problema.