"Nisu nas željeli tamo"
0

Duhovi istjerali milionera iz vile

Sarajevo-x.com
Duhovi su, tvrdi jedan britanski biznismen, bili razlog zbog kojeg je napustio svoj dvorac sa 52 prostorije u Nothinghamshiru u Velikoj Britaniji.

Anwar Rashid kupio je 2007. godine imanje Clifton Hall za 4,5 miliona eura, ali se ubrzo predomislio, objavio je BBC.

Kao razlog je naveo kako je u toku osam mjeseci, koliko je tu proveo sa svojom porodicom, bio proganjan od strane "misterioznih bića" i kako je na posteljini nalazio "neobjašnjive mrlje".

32-godišnji bogataš dosad je zaradio preko 31 milion eura osnivajući staračke domove i kao vlasnik jednog hotela u Dubaiju.

On i supruga Nabila doselili su se na imanje Clifton Hall, koje datira još iz perioda normanskog osvajanja Engleske, sa kćerkama koje imaju sedam, pet i tri godine, te sa 18-mjesečnim sinom.

"Pao sam na njegovu ljepotu ali iza fasade, to imanje je ukleto," kaže Rashidi dodaje: "Duhovi nisu željeli da budemo tamo, a nismo im se mogli opirati jer ih nismo vidjeli."

Objasnio je kako su ove paranormalne aktivnosti počele istog dana kad su se uselili, počevši od tapkanja po zidovima i neobjašnjivih zvukova, do duhova koji su se pojavljivali u obliku njihove djece.

"Kad smo na bebinom pokrivaču našli crvene mrlje, moja supruga i ja smo shvatili da nam je dosta. Nismo ni prenoćili tu."