Vijetnam
0

Dugo traženi biološki otac bio šef svojoj kćeri

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Poput scenarija iz hollywoodskih filmova, priča žene iz Vijetnama koja je tražila svog biološkog oca imala je sretan i neobičan završetak. Naime, žena je u Tajvan došla kako bi našla biološkog oca, a na kraju je završila - radeći za njega.

Tran Thi Kham (40) sedam je mjeseci radila za svog biološkog oca kojeg je došla tražiti u Tajvan. Slučajnim slijedom događanja, njen je otac pronašao vlastitu sliku u njenim stvarima te shvatio da je ona njegova kćer.

Majka Thi Kham se zaljubila u Tsai Hana davne 1967. godine, a ubrzo nakon početka njihove veze, ostala je u drugom stanju. Nažalost, zbog obiteljskih problema, žena je bila primorana vratiti se u Vijetnam gdje je, rodivši svoju kćer, umrla dva mjeseca poslije poroda.

Majka je Thi Kham ostavila prsten i fotografiju koji joj je darovao njen otac Tsai Hana, ali njemu nikada nije javila da je postao otac.

Nakon 40 godina, Thi Kham je odlučila otići u Tajvan i pokušati pronaći svog oca, ali je čudnim slijedom okolnosti završila radeći kod njega kao domaćica, brinući se za njegovu suprugu koja je bila paralisana. Svoj je posao kod oca obavljala sedam mjeseci, a nakon smrti njegove supruge Thi Kham je dobila zaposlenje kod druge porodice.

Prilikom selidbe, jednu od svojih torbi ostavila je u kući bivšeg poslodavca-oca koji je sasvim slučajno među njenim stvarima ugledao prsten i svoju sliku. Tada je priča napokon bila riješena.

"Nevjerovatno je da se ovakve stvari mogu dogoditi! Zamislite koja je to slučajnost", rekao je otac Tsan Han.

DNK analiza potvrdila je očinstvo, izvijestio je AFP.