Još jedan neuspjeh
111

Drugi pokušaj rušenja zgrade Žitoprometa u Mostaru: I dalje stoji na mjestu

N. O.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Na YouTubeu je objavljen snimak navodnog ponovnog pokušaja rušenja nekadašnje zgrade Žitoprometa, a čini se da je i drugi put završeno neuspjehom jer je građevina ostala na istom mjestu, iako i dalje ukošena.
Prvi pokušaj rušenja stare zgrade u Mostaru privukao je mnogo pažnje zbog nesvakidašnjeg rezultata - zgrada je nakon detonacije eksploziva krenula padati naprijed - i tu se zaustavila.

Građevina je ostala u veoma neobičnom ukošenom položaju te je je odmah postala atrakcija, a mnogi Mostarci su požurili da je fotografiraju.

Čini se da je proces rušenja nastavljen, a drugi pokušaj je sudeći prema snimku objavljenom na YouTubeu bio jednako neuspješan.

Na videu se u jednom trenutku može čuti glasna eksplozija, međutim, zgrada je ostala nepomično stajati u istom položaju.

Prvi pokušaj rušenja izazvao je lavinu komentara na društvenim mrežama te nije trebalo proći mnogo vremena kako bi se počeli šaliti da je Mostar dobio kosi toranj sličan onome u Pisi.

Također, zgrade su, umjesto eksplozivom, pokušali srušiti bagerom što je sudeći po činjenici da i dalje stoje na mjestu - prošlo jednako bezuspješno.