Kraj saradnje
99

Dražen Žerić Žera više ne nosi starke, popularne patike zamijenio uggsicama

L. R.
Dražen Žerić Žera (Screenshot: Instagram)
Dražen Žerić Žera (Screenshot: Instagram)
Frontmen Crvene Jabuke Dražen Žerić Žera nedavno je za medije izjavio da ne nosi više starke, a danas je snimljen kako nosi popularne uggsice.

U snimku kojeg je objavio glumac Enis Bešlagić na svom Instagram profilu Žera nosi čizme "uggsice" na probi večerašnjeg koncerta u Zagrebu. Bešlagić ga je tom prilikom upitao gdje su mu starke. Pjevač je izjavio da je bacio priglavke koliko je hladno i da "od nogu vuče", aludirajući na to da je prehladno da bi nosio starke.

Naime, Žera je nedavno u intervjuu za magazin Index.hr izjavio kako je prekinuo saradnju s brendom Converse, jer smatra da su ga ponizili pa sada namjerno nosi drugu obuću.

"Ali zanimljiva je saradnja s Converseom. Ne želim se grebati za stvari, ali htio sam nedavno da napravimo neku saradnju povodom koncerta u Areni. I onda oni meni odgovore da će mi poslati jedan par pa da ih poklonim na koncertu. Ako ne želiš saradnju reci, a ne da mi šalješ jedne starke. Takvo poniženje nisam doživio u životu tako da ću sad namjerno početi nositi cipele", izjavio je Žera za Index.hr.

Inače, Dražen Žerić Žera će zajedno sa svojim bendom Crvenom jabukom večeras će povodom Dana zaljubljenih nastupati u zagrebačkoj Areni, a karte su već uveliko rasprodane. Sudeći prema objavama Enisa Bešlagića na Instagramu, on će također prisustvovati koncertu te će mu posuditi svoje starke za nastup na kojima je isprintano "Crvena jabuka since 1985".