Neobičan prizor
0

Dramatično rušenje tornjeva elektrane nakratko prekinulo nogometnu utakmicu u Velikoj Britaniji

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Upečatljiva eksplozija u kojoj su srušena četiri divovska rashladna tornja elektrane na nekoliko trenutaka prekinula je nogometnu utakmicu amaterske lige u Velikoj Britaniji, a video koji prikazuje kako ogromna zdanja nestaju u trenu privukao je pažnju na društvenim mrežama.

Neobične scene sa nogometnog terena gdje je utakmica nastavljena nakon kratkih stanki dok su se u pozadini dijelovi 60 godina starog postrojenja elektrane dramatično srušili, uhvaćene su na kameri.

Tornjevi elektrane Rugeley, izrađeni od armiranog betona i nekada korišteni za hlađenje do šest miliona litara vode na sat, srušeni su za nekoliko sekundi u gradu Midlands u historijskoj demontaži koja je privukla gomilu posmatrača.

Dok su se 380-metarski simboli industrijske Britanije srušili na zemlju, lokalni nogometaši neometano su nastavili sa svojom igrom unatoč ogromnom prasku koji se širio iza njih, gdje je pogled na tornjeve koji su naglo padali stvorio dramatičan prizor na nebu.

Oblaci prašine ispunili su nebo i činilo se da su neki od igrača nakratko bili ometeni nakon izvođenja kornera, ali je ovaj izvanredan događaj prošao bez napomena u shemi obračuna dvaju momčadi koje je jedan fotograf identificirao kao Brereton Lion FC i Dormans FC, Stafford i District Sunday lige.

Rečeno je da se više od 10.000 ljudi uključilo u videoprenos kasnojutarnjeg rušenja.

Korisnici društvenih mreža našalili se da je ovo vjerovatno najveća posjećenost koju su nogometni klubovi imali, iako publika zapravo nije bila tu radi utakmice.

Na ogromnoj parceli koju su tornjevi ostavili za sobom bit će izgrađena škola kao i hiljade domova za porodice te "prostor za zapošljavanje".